Odpovědi KSČM pro Parlamentní listy: KDU-ČSL by chtěla, aby vláda přijala jiný postoj ke kvótám na imigranty

26. 6. 2017

Parlamentní listy: Novinky.cz informovaly, že P. Bělobrádek v pátek řekl, že KDU-ČSL by chtěla, aby vláda přijala jiný postoj ke kvótám na imigranty: "Domníváme se, že jsme to mohli udělat jako Slovensko a přijmout deset lidi, které bychom si určitě uhlídali. Nebylo nutné spadnout do jednoho balíku s Polskem a Maďarskem." (proti nimž EU stejné jako proti ČR zahájila řízení). Bělobrádek ale dodal, že straně nezbývá než respektovat rozhodnutí vlády nepřijímat další uprchlíky. Co si o tom myslíte?

Z. Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM: Po přečtení otázky jsem dlouho přemýšlel, jak odpovědět, abych nebyl moc sprostý. Hned jako první mě totiž napadlo slovo, kterým se nazývají lidé s mentálním postižením spojeným s trvalým snížením inteligence v důsledku organického poškození mozku. Jsem rád, že se pan Bělobrádek jako šéf lidovců takto vybarvuje již nyní. Alespoň může volič před nadcházejícími podzimními sněmovními volbami lépe rozpoznat, kdo je kdo. Lidovci jsou právě ti, kteří veřejně říkají, že chtějí i po podzimních volbách vládnout a nabízejí se možnému vítězi - Hnutí ANO 2011 jako nevěsty. Nebo, že by lehké děvy? Z minulosti přeci víme, že právě lidovci dokázali vládnou už s každým, komunisty nevyjímaje. Můžeme tak již dnes lépe předvídat, co nás v otázkách přijímání migrantů po podzimních volbách čeká. Obávám se, že do voleb budeme vzdorovat a po nich nová vláda (možná s účasti lidovců) s odůvodněním, že přeci kvůli několika stovkám migrantů nepřipravíme stát o pár tisíc euro z dotací, ohne hřbet. V tu dobu už bude občan - volič zase až a druhém místě. Politici si jsou vědomi, že český občan sice u piva brblá, ale skousne skoro všechno. Já však doufám, že všechno ne.

L. Luzar, poslanec PS PČR za KSČM: Dobrý den, stojí vůbec za komentář to lidovecké charakterní, razantní, rozhodné a tvrdé “možná”? Takováto politika nás přivedla za 27 let do pozice úslužné montovny Evropy. Nebýt Visegrádské 4, tak by EU ani nevěděla, že existujeme. Na tom zapomnění se hlavní měrou podílí i pseudopolitika KDU-ČSL. Snad si voliči vzpomenou na všechna ta vyjádření pana Bělobrádka, až budou vyplňovat volební lístky!

J. Skála, místopředseda ÚV KSČM: Čeští klerikálové, jak vidno „restituují“ nejen mamon, který jim nikdy nepatřil, ale i politiku, kterou si naběhli už za c. a k. monarchie. Za posluhování cizímu zájmu proti vlastním lidem je přitloukal na pranýř už Masaryk. Chce-li to pan předseda Bělobrádek dotáhnout až k tomu, že holport lidovců a Starostů bude parlamentní debaty sledovat jen ze záznamu, držme mu všechny palce!

Autor: 
Lukáš Petřík
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz