Odpověď L. Luzara PL: Dočasná víza platná v celé EU pro 200 tisíc migrantů z Itálie

18. 7. 2017

Parlametnilisty.cz: Mf Dnes informovala, že italská vláda kvůli tomu, že má přeplněná centra pro migranty, zvažuje, že by vydala dočasná víza platná v celé EU 200 tisicům migrantů v Itálii, na jejichž základě by tito migranti měli až na 2 roky právo bydlet, pracovat a pohybovat se v zemích Schengenu. Co si o tom myslíte? A jak by na to měla případně reagovat Vláda ČR? Zavést kontroly hranic ČR či jinak?

Leo Luzar, poslanec PS PČR za KSČM: Pokud to Itálie udělá, bude muset za půl roku tyto víza udělit dalšímu milionu Afričanů co nově přijdou! A za rok dalším milionům. To není řešení! Itálie nyní platí za pád Kadáfího, který podporovala! Chce-li řešení, potom musí poslat své vojáky, aby zavedli pořádek v Libyi, jinak to nikdy neskončí. Ale cizí krev se lehce prolévá, ale vlastní moc bolí. To je ta prolhaná euroatlantická zahraniční politika EU a NATO. Itálie svým postojem jen otevírá dveře rozpadu EU a ukazuje v plné nahotě neschopnost evropských vlád dosazených globálním kapítálem volajícím po levné pracovní síle. Neřešme důsledky, ale příčiny! Ostnatý drát ještě nikomu nepomohl!

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM: Klasický kolonialismus byl neurvalé svinstvo, svou nenažranou aroganci však aspoň nijak netutlal. Ten dnešní však slibuje konzumně-liberální ráj i zemím, které drancuje. Také zbraně, jimiž masakruje nepohodlné režimy, jsou nepoměrně ničivější než dělové čluny z časů petrolejek a dostavníků. Tím masivnější je i vlna mladíků, kteří si pro ty konzumně-liberální dobroty vyrážejí do rájů, které jim je naslibovaly a nedaly. Právě z Libye, která Evropě nabídla, že to tsunami dál nepustí – a za Kaddáfího to uměla i dodržet. Kaddáfího však „euroamerické elity“ nechaly bestiálně zavraždit – a teď se ta parta nadutých hlupáků nestačí divit. Zatím nám všem „znárodňovala“ své hazardérské ztráty a dluhy. Teď by nám chtěla poručit i péči o psance devastace, kterou šíří napříč Afrikou, Středním východem i vzdálenějšími asijskými regiony. Ať se „elity“ na baterky laskavě praští přes kapsu samy. Jen v „daňových rájích“ si ráčily nahamounit přes 30 tisíc miliard euro. Migrační vlnu zastaví jen rozvoj zemí, zpustošených predátorskou „globalizací“ a válkami za „změnu režimu“. Musí ho zaplatit ti, kdo je zdevastovali. 

Autor: 
Lukáš Petřík
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz