ANKETA PL: Měla by být ČR v jádru EU?

11. 10. 2017

Parlamentnilisty.cz: Premiér B. Sobotka na sněmu Svazu průmyslu řekl, že by si ČR měla hlídat svou pozici "co nejblíže jádru EU" a měli bychom "přijmout euro, jakmile na to budeme z hlediska reálné konvergence připraveni". Je tady dle něj "řada bláznů a polobláznů, kteří si zahrávají s myšlenkou vystupování z EU", dle něj by to pro ČR byla ekonomická a bezpečnostní sebevražda. Co si o tom myslíte?

Leo Luzar, poslanec PSP ČR za KSČM a vedoucí kandidát pro volby do PSP ČR za Moravskoslezský kraj: Lidé žijící svůj život v izolaci za zlatými mřížemi svého blázince považuji všechny venku za ty opravdové blázny. Problémem pana Sobotky je, že cely svůj život prožil v izolaci politických funkci daleko od názoru lidí z ulice. O co horší on se i bojí zeptat se ve všeobecném referendu na jejich názor!

Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM a vedoucí kandidát pro volby do PS PČR za Královéhradecký kraj: Eurohujerismus pan B. Sobotky je znám a proto mě jeho výroky neudivují, ale proč se věnovat politické mrtvole. Do voleb snad jako dosluhující premiér už nic nepokazí, a co bude po volbách? Možná zůstane poslancem, možná mu najdou teplou trafiku v Bruselu, ale já spíše doufám, že kauza OKD bude novu oživena a on bude mít zcela jiné starosti než plkat svoje nesmysly. Ten člověk žije zcela mimo realitu.

Autor: 
Lukáš Petřík
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz