ANKETA PL: Postoj poslance L. Luzara k výzvám na nejmenování Z. Ondráčka do čela kontrolní komise GIBS

5. 12. 2017

Rozhovor Parlamentních listů s Leo Luzarem, poslancem PS ČR za KSČM na téma výzvy prezidentského kandidáta Michala Horáčka ke stažení kandidatury Zdeňka Ondráčka, poslance PS PČR za KSČM, na pozici předsedy parlamentní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů Policie ČR.

 

1. Jsou v KSČM lidé, kteří by byli vhodnými kandidáty na to Ondráčka na daném postu vystřídat? Kteří to podle Vás jsou??
Klub KSČM plně stojí za svým kandidátem Zdeňkem Ondráček.  Je nejen odborně připraven, ale je také nezpochybnitelným profesionálem v oboru.  Jako bývalý vysoký policejní důstojník zabývající se nejzávažnější kriminalitou je zřejmě někomu trnem v oku a ten někdo má prostě jen zbabělý strach, že uvidí i věci zametené pod koberec. Zdeněk Ondráček disponoval dlouhá léta nejvyššími bezpečnostními  prověrkami, které získával již po roce 1989! Je dle mého názoru, ale i názoru celého našeho klubu a mnohých kolegů napříč politickým spektrem nejvhodnějším kandidátem na funkci předsedy parlamentní komise GIBS. 

 

2. Jaká je procentuální možnost (odhad), že KSČM tento nárok odmítnou a Ondráčka na dená pozici nevystřídají??
Tuto možnost na 100% odmítáme! Demokratické volby rozhodly a kolega Ondráček získal mandát hájit zájmy občanů, které mu nebude upírat nikdo, natož pan Horáček. 

 

3. Zhoršuje tento nárok vztahy mezi poslanci KSČM a ANO?
 Vzhledem k tomu, že neznám autentické výroky pana Babiše, to nebudu komentovat. Náš politický postoj k ANO 2011 je dostatečně znám a vztahy jsou doposud politicky korektní a věřím, že tomu bude i v budoucnu. 

 

4. Je pan Horáček či pan Babiš skutečně povolaným k tomu, aby posuzoval minulost druhých? Jak to vnímáte? 
Předpokládám, že žádný prezidentský kandidát mimo pana prezidenta Zemana a bývalého premiéra Topolánka nemá doposud právo kádrovat politiky, kteří prošli sítem voleb a nastavili svou tvář veřejné kontrole a kritice své práce. Proto toto vystoupení pana Horáčka považuji pouze za mediální reakci na nedávné kroky jeho protikandidáta pana Drahoše se zjevnou snahou neupadnout v zapomnění, do kterého míří volným pádem. 

 

Autor: 
Parlamentnilisty.cz
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz