AltInfo 05. 08. 2016

8. 8. 2016

Parlamentní listy 5. 7. 2016 přinesly rozhovor s JUDr. Hustákovou: Potichu se připravuje rozpad EU a konec vlády USA. Pražák není chytřejší než venkovan, jen zákeřnější. Studenti nic nezažili, starší lidé mají zkušenosti.

JUDr. Hustáková cituje politologa Alexandera Tomského v komentáři pro idnes.cz, že Brexit je těžká rána evropské integraci. Otázkou je, zda nebude pro ni smrtelná.: „Doufejme, že bude pomalu chátrat a rozpadne se mírumilovně jako kdysi Sovětský svaz a nahradí ji nějaké minimalistické, pragmatické a vzájemně si konkurující společenství evropského trhu. Británii možná čeká lepší budoucnost než sklerotickou Evropu.“ Do jaké míry hrozí nyní EU rozpad?

EU, jak jsme ji znali dosud, je v definitivním rozpadu, každý, kdo zná dějiny lidstva, tak k jinému závěru dojít nemůže. Ve chvíli, kdy je určité společenství brzděno ve svém rozvoji shora, tak se okovy rozbijí a vzniká nová formace. Tento fakt se mnohým nemusí líbit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. Pokud má paní Jourová starost, jakou směrnici vydat pro výrobu svíček, místo toho, aby řešila skutečné problémy, které EU má, tak to jinak dopadnout nemůže. Toto platí pro celé vedení EU, je neschopné.

Na možnost, že by se stal Brexit konečně impulzem pro reformu EU na volnější společenství států, které bude spolupracovat jen v těch nejpodstatnějších oblastech, jako jsou např. bezpečnost, energetika, ekonomika atp., odpovídá, že EU se reformovat nedokáže. 

Tvrzení, že Brexit podporovali zvláště obyčejní lidé, kterým vadí neřízená migrace, a to i z východní Evropy, kvůli které přicházejí prý o práci nebo jim zaměstnavatelé snižují kvůli této konkurenci mzdy, a vůbec Británie chudne, a že podobné stanovisko v referendu prý zastávali i starší lidé, kteří se zase obávali o svou bezpečnost, srovnává s hrou na voliče Karla Schwarzenberga po anglicku. Hraje se na ego lidí. Kdo je ten chytrý, nevolil ve 2. kole Zemana a v Británii byl proti exitu. Je to snaha v lidech vzbudit dojem, že jsi cool, když jsi pro EU. Starší lidé mají své životní zkušenosti, studenti pro svoji zemi neudělali nic, jsou nezkušení, a tedy mnohem manipulovatelnější. Aby se dostali bez víza do zahraničí, chtějí být v EU, ale jak jejich země bude vypadat za 10 let, je nezajímá. Je to pro ně časově daleko, mnozí z nich žijí ze dne na den, nemají rodiny. Lidé si mají právo vybrat ve své zemi, jak chtějí žít a s kým. Pokud jim tam vadí migranti, ať jsou odkudkoliv, tak mají právo se podle toho zachovat. Viděla reportáž z Wembley a vypadalo to jako hlavní město nějaké arabské země. Britům se nediví, že dál už takto žít nechtějí. Jediná pravda je, že lidé z malých měst nejsou tak zhýčkaní, musejí se více činit, aby dosáhli téhož, co mají u nosu obyvatelé velkých měst. Žiji 5 let v Praze, předtím jsem bydlela na Moravě, tak to mohu posoudit. Pražák rozhodně není chytřejší než člověk z malého města, je často vypočítavější, zneužívá anonymity, aby se choval tak, jak by se mu na malém městě netolerovalo. Kdejaká kadeřnice si tu myslí, že je z té Prahy, tak je něco víc než ti na té vesnici. Takové hloupé lidi daleko snáze ovládáte přes jejich EGO, rádi slyší, že kdo volí toho nebo onoho, je ten chytřejší, a tak aniž by zapojili vlastní mozek, podlehnou této hře na EGO a volí, jak se jim doporučuje. Na malých městech a vesnicích mají lidé okolo sebe přirozené autority, kterých se mohou zeptat na informaci, názor, a tedy se daleko odpovědněji rozhodnout. Anonymní velká města toto neumožňují, a proto propaganda pro hloupé funguje mnohem účinněji.

Názor tajemníka pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR Tomáše Prouzy, že EU se zcela zásadně změnila, protože velká část lidí v členských státech jí přestala věřit a vedení Unie by mělo být také pokornější než doposud, nemůže posoudit, neboť EU nevěřila nikdy. Hlasovala v referendu proti vstupu do EU. Nevidí na ní nic horšího, než byla před naším vstupem. Jen tento fakt chápe více lidí. To, že nám budou chtít zničit průmyslovou infrastrukturu, nebudu si moci koupit české boty, cukr z českého cukrovaru, sklenice od českého skláře, mi bylo jasné. Žádný jiný důvod nebyl, než si nás vzít pod sebe jako území, kde si budou moci prodávat své výrobky. My se staneme levnou montovnou. Řečičky o zajištění demokracie v Evropě byly úsměvné vždycky. Vůbec jim nevadí, že část území členského státu EU Kypr je okupována členem NATO Tureckem. Tak chrání demokracii, že Turecku za to nedali ani sankce a ještě s ním dnes handlují o migrantech. Hlavně že jim vadí rozhodnutí Krymčanů, že už nechtějí být s Ukrajinou. Považuji je jako celek za falešné kašpary.

Na otázku, zda současné volání po referendu o vystoupení z EU v ČR, na Slovensku, možná i ve Švédsku, Nizozemsku i Rakousku a Francii (Francie hlavně kvůli migrační krizi) povede ke změnám politické mapy v Evropě, odpovídá: „Politická mapa v Evropě se změní určitě, viditelnou podobu však bude mít nejdříve za rok, až USA ztratí poslední svoji vojenskou hegemonii, a to na moři. Dostaví se Nikaragujský kanál. Všechno jde ruku v ruce, nadnárodní korporace, které ve skutečnosti vládnou světu, se musely smířit s tím, že USA jsou pro ně již brzdou, proto nemají zájem na další existenci EU, kterou USA mají plně v rukou. Marine Le Penová má velkou naději, že bude zvolena, a tím snad pochopí i Bohuslav Sobotka, že EU skončí. Všechno se připravuje tak potichounku, v každé zemi jinak, že se to mainstreamovým médiím daří utajit. Např. v Itálii už rozhodly teritoriální zákonodárné sbory o uznání Krymu a daly nesouhlas s protiruskými sankcemi. Zatím to je v Benátském a Ligurském kraji. V Lombardii se bude rozhodovat 5. července, poté je nařízeno jednání o stejné věci v Toskánsku. Tento tlak zespodu vyvolá tlak na zákonodárný sbor v Římě, protože jinak budou prounijní politici svržení ze svých postů a nahrazeni těmi, kteří vyjadřují vůli lidu ze svých regionů. Horší to mají Poláci, ti si brousí zuby na Lvov, a tak dovolí dnes Američanům cokoliv. Budoucnost Polska nevidím růžově a je mi to líto.

Na otázku, že zaznívají také názory typu, že je v podstatě „dobře“, že Británie zvolila odchod, protože nikdy nepřijala skutečně naplno myšlenku integrace, odpovídá: „Věř a víra tvá tě uzdraví. Pana Zdechovského i Tuska chápu, mnozí by na jejich místě věřili. Představa, že přijdete o takový plat za takovou práci, musí být děsivá.“

Nesouhlasí, že by Velká Británie byla s Ruskem historickým spojencem ve stylu, jako tomu bylo u Francie a později u Německa. Alexandr II. po napoleonských válkách přece pověřil knížete Saburova, aby začal vyjednávat o vzniku nového státu v Evropě, a vše zdůvodnil tím, že Francie už spojenec být nemůže. Anglie je odvěkým nepřítelem a pro vyrovnání sil v Evropě musí vzniknout nový stát. Velvyslanec Pruska v Petěrburgu – Bismarck – se toho tedy úspěšně ujal za pomoci Ruska. Německo vzniklo právě proto, že Rusko v danou dobu žádného spojence v Evropě nemělo. Nakonec britský král nehodlal poskytnout politický azyl ani svému bratranci Nikolaji II., a tak právě Britové jsou spoluvinni za tragédii, která se stala carské rodině. Eurosojuzníci, v 1. řadě Cameron, hodnotí Rusy svýma očima, a proto dochází ke špatným závěrům. Rusko má politiku, zhruba řečeno: „Starejme se sami o sebe a s kým to půjde, s tím spolupracujme. Kdo nechce, ať nechá být.“

Podle ní Kreml slova Camerona ohodnotil jako projev nevychovanosti a Lavrov sdělil, že odpovídat na takové otázky nebude, protože není lékařem. Co se týká možné války, tak jsme k ní byli mnohem blíže za poslední 2 roky, než je tomu dnes. Vůbec jsem ani nemohla sdílet informace, které mi byly zasílány, protože mi zněly jako poplašné zprávy, i když byly pravdivé. Snaha vyprovokovat Rusko bombardováním civilního obyvatelstva Donbasu se nepodařila, byla snaha o vyvolání konfliktu v Náhorním Karabachu, o který se staral Erdogan podporující Ázerbájdžánce. Nyní rachotíme zbraněmi v pobaltských zemích. Pokud jste v Rusku, tak Rusové berou jako fakt, že mohou být napadeni, a nepochybují o tom, že se ubrání. Možná by pomohlo, kdyby takoví váleční štváči, emeritní soudruzi, co přísahali věrnost ČSSR, jako je Petr Pavel, si svlékli uniformu a zajeli si do Ruska jako turisté a podívali se na jejich mladé muže. Každý z nich umí vzít zbraň do ruky, každý je ochoten svoji vlast bránit. Pohled na naše hochy, kteří neví, kam si dát kérku, a mají problém, jak si vyrvat obočí, často neumějí udělat kotrmelec, mne ujišťuje o tom, kdo by v případě konfliktu zvítězil.

Na údajný rozpor mezi naší přílišnou loajalitou k USA a Západu obecně a českou politickou praxí za neloajalitu k EU a přátelskost k Rusku říká: „Mě by potěšilo, kdybych mohla hodnotit politiky, jak jsou loajální ke své zemi, protože žádné jiné zájmy zastupovat nemají. Pokud bychom byli opravdu reální, tak nejde mnohé zákonodárce, členy politických stran, za politiky vůbec považovat. Jsou to figurky, které něco před volbami naslibují, ti, jež je dosadili, jim po volbách vysvětlí, že bude všechno jinak, a proto je to jinak. Moc toho neznají a nemají vůbec vlastní vůli, proto je škoda ztrácet čas nad jejich jmény. Zcela se tomu vymykají 2 politici, které je možné nazvat státníky, a to Václav Klaus a Miloš Zeman. Můžete je nenávidět, můžete je milovat, ale pokud vám zbylo trochu zdravého rozumu, tak musíte uznat, že na poli mezinárodním se zasloužili o prosazování zájmů R, a to často proti politickému proudu přisluhovačů té či oné strany. Jejich předchůdce Václav Havel má právem bustu v USA, sloužil jim, tak ať si jej obdivují.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Doktorka-Hustakova-Potichu-se-pripravuje-rozpad-EU-a-konec-vlady-USA-Prazak-neni-chytrejsi-nez-venkovan-jen-zakernejsi-Studenti-nic-nezazili-starsi-lide-maji-zkusenosti-443425

 

Kardinál Duka pro PL: Islám v sobě skrývá násilné tendence. Přestaňme nálepkovat a ničit ty, kteří mají obavy. Místo dialogu se někteří chovají jako za nacismu a komunismu. Říká mimo jiné: Uvědomme si, že se při výrocích papeže nejedná o ucelený text, v němž by pojednával o islámu, ale většinou o jeho vyjádření ad hoc k aktuálním událostem. Hovoří-li tedy o tom, že „dobývání náleží k duchu islámu“, je třeba porovnat právě závěr Matoušova evangelia, kde Ježíš hovoří k apoštolům: „Jděte tedy, učiňte ze všech národů učedníky a křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého a učte je zachovávat, co jsem vám předepsal.“ (Mt  8,19–20). Ježíš nepředepsal učedníkům dobývání světa, ale hlásání radostné zvěsti o spáse, kterou Boží syn přináší, a o poselství přikázání lásky k Bohu a bližním.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kardinal-Duka-pro-PL-Islam-v-sobe-skryva-nasilne-tendence-Prestanme-nalepkovat-a-nicit-ty-kteri-maji-obavy-Misto-dialogu-se-nekteri-chovaji-jako-za-nacismu-a-komunismu-447769

 

Zeman má pravdu, umírněný islamista neexistuje. Musíme se jakkoliv, zdůrazňuji jakkoliv, vzepřít snaze Bruselu o odzbrojení lidí, vyzývá bezpečnostní analytik. „Jak výstižně řekl Miloš Zeman, umírněný islamista je podobná pitomost jako umírněný nacista. Pokud se odlišují tím, že ten „radikální“ používá násilí a „umírněný“ bojuje o moc ve volbách, pak podle této logiky se dá konstatovat, že se Hitler po neúspěšném puči a po propuštění z vězení stal „umírněným nacistou“, protože se snažil vyhrát volby, což se mu pak taky povedlo,“ uvádí v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vojenský a bezpečnostní analytik Lukáš Visingr.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zeman-ma-pravdu-umirneny-islamista-neexistuje-Musime-se-jakkoliv-zduraznuji-jakkoliv-vzeprit-snaze-Bruselu-o-odzbrojeni-lidi-vyzyva-bezpecnostni-analytik-447761

 

KSČM: Podnik OKD by měl převzít do svých rukou stát dle zákonných možností.   Otázka řešení situace v OKD nám není lhostejná. Takto se dalo charakterizovat čtvrteční jednání místopředsedy PS PČR Vojtěcha Filipa s odboráři OKD Jaromírem Pytlíkem a Janem Sábelem.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/KSCM-Podnik-OKD...

 

"Průser se blíží." Protiimigrační píseň zbourala internet, zhnusila lidovce a Marek Černoch v ní objevil zásadní věc.   „Ve snech mě tíží, že k nám se průser blíží, když pustím zprávy, a nemám to fakt z trávy,“ zpívá ve svém nejnovějším klipu zpěvačka a herečka Olivie Žižková. Její protiuprchlický hit se nyní šíří internetem i sociálními sítěmi. „Bruselský kecy vůbec nejsou k věci. Není čas čekat. Proč stále se jich lekat. Invaze sílí, je třeba nabrat síly,“ burcuje Žižková. Podle ní je důležité vrátit demokracii. 

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Pruser-se-blizi-Protiimigracni-pisen-zbourala-internet-zhnusila-lidovce-a-Marek-Cernoch-v-ni-objevil-zasadni-vec-447657

 

S Merkelovou to vůbec nevypadá dobře. Tady je to černé na bílém.   Německá televize ARD včera zveřejnila výsledky průzkumu veřejného mínění, které ukazují propad veřejné podpory kancléřky Merkelové. Spokojených je s kancléřkou méně než padesát procent Němců.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/S-Merkelovou-to-vubec-nevypada-dobre-Tady-je-to-cerne-na-bilem-447793

 

Nejdříve brutální rvačka, pak znásilňování. Mladí uprchlíci se zase předvedli a dánští politici už jich mají plné zuby.   Před čtrnácti dny na sebe mladí imigranti z dánského azylového centra Tullebolle upoutali pozornost hromadnou a velmi brutální rvačkou přímo na fotbalovém hřišti. Jen několik dní poté několik z nich znásilňovalo. Tento týden vládní socialisté podpořili zákon navrhovaný opoziční Dánskou lidovou stranu, podle kterého by policie mohla v rámci trestu zakázat migrantům opouštět azylové centrum.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejdrive-brutalni-rvacka-pak-znasilnovani-Mladi-uprchlici-se-zase-predvedli-a-dansti-politici-uz-jich-maji-plne-zuby-447734

 

Přední rakouský psychiatr varuje média: Neoznačujte teroristy za duševně choré!   Strůjci nedávných teroristických útoků ve Francii, Německu a Velké Británii jsou v médiích často označováni za depresivní a duševně choré jedince. Podle špičkového vídeňského psychiatra dr. George Psoty je však takové hodnocení situace chybné. „Depresivní jedinec absolutně ztrácí zájem o dění kolem sebe. Často se nejsou tito lidé schopni ani obléci a jednoduše nemají dostatek energie ani motivaci k žádnému násilnému útoku,“ uvedl Psota v deníku Kronen Zeitung.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Predni-rakousky-psychiatr-varuje-media-Neoznacujte-teroristy-za-dusevne-chore-447766

 

Grygar (Svobodní): Zrušme současné kraje.   Zrušme současné komunisty a socialisty vytvořené kraje. Vraťme se k  zemskému uspořádání s členěním na Čechy (s případným vynětím Prahy), Moravu a Slezsko, případně v rámci politického kompromisu současný počet krajů alespoň podstatně zredukujme, respektujme historické hranice bývalých zemí a dejme územní samosprávě více pravomocí na úkor centrální vlády. Stát se nemá spravovat centralisticky. Jak napsal Ludwig von Mises:  „Kdo není schopen svým spoluobčanům sloužit, ten se jim snaží vládnout.“ Současný centralismus bohužel poskytuje příležitostí k vládnutí spoluobčanům mnoho a naopak příležitostí ke službě spoluobčanům minimum. Pojďme to změnit.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Grygar-Svobodni-Zrusme-soucasne-kraje-447789

 

Úsvit žádá po Dienstbierovi omluvu: Bojujeme za všechny, které označuje za fašisty a xenofoby.   Úsvit ve čtvrtek poslal ministru pro lidská práva Jiřímu Dienstbierovi oficiální žádost o omluvu. Strana se důrazně ohrazuje proti označení „postfašistická strana“, které Dientbier použil v návaznosti na trestní oznámení za omezování svobody slova podané Úsvitem.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Usvit-zada-po-Dienstbierovi-omluvu-Bojujeme-za-vsechny-ktere-oznacuje-za-fasisty-a-xenofoby-447791

 

Paroubek: Bezbřehý populista Babiš.   Marketingoví odborníci, kteří Babišovi připravují duševní potravu pro jeho politické postupy a veřejná vystoupení, svého chlebodárce zajisté upozornili na to, že se velká část české veřejnosti obává poněkud imaginárního nebezpečí teroristických útoků a ve středoevropských podmínkách také papírového tygra Islámského státu. Poslední Babišův požadavek, se kterým vystoupil na veřejnosti, zní, že chce projednat ve sněmovně otázku uprchlíků s tím, že je proti jakémukoli jejich přerozdělování v rámci EU, ať už kvótami anebo dobrovolnému, a to i za cenu sankcí ze strany EU. Bez aktivní politiky ČSSD při volbách (útočit na slabiny Babiše – 2. Sazbu daně z příjmů právnických osob, vojenské základny v USA v ČR, ochrana spotřebitele) spláče nad výdělkem.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Paroubek-Bezbrehy-populista-Babis-447763

 

FOTO Děkuji ti, Miloši. Andrej Kiska se přivítal s Milošem Zemanem. Tak vroucně, že byste to nečekali.   „Díky tomuto setkání se veřejnost poprvé dozvěděla, že si český a slovenský prezident tykají,“ poznamenal k setkání obou hlav států hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Prezidenti se setkali při slavnostním otevírání Slovenského olympijského domu, Kiska byl tedy Zemanovým hostitelem.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/FOTO-Dekuji-ti-Milosi-Andrej-Kiska-se-privital-s-Milosem-Zemanem-Tak-vroucne-ze-byste-to-necekali-447733

Autor: 
Ideologické oddělení ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet