Musíme oslovovat spoluobčany i mimo předvolební období.

5. 12. 2016

Toto je skutečnost, která se s klesajícími preferencemi stává stále aktuálnější. Abychom tento nepříznivý trend zvrátili, musíme se zvednout ze židlí, vypnout počítač a jít naslouchat tomu, co říkají mladí. A to bez  naříkaní, že jim jde jen o uvolněné funkce obsazené  zasloužilymi funkcionáři.

Přitom stačí dát dohromady pár aktivních lidi a vhodný prostor. Ten jsme nalezli na ZŠ Mitušova 16 a mikulašská nadílka v režii Komise mládeže městského výboru KSČM Ostrava mohla začít. S minimem nákladů, ale maximem fantazie se každým rokem sejde více lidí, kteří tak spolu stráví hezké odpoledne. Letošního ročníku se zúčastnilo na šedesát dětí a spolu s rodiči nás bylo více než sto třicet. Na děti čekaly soutěže v mnoha disciplínách. Velkému zájmu se těšilo především malování zábavných obličejů na tváře. Pro všechny bylo nachystáno drobné občerstvení včetně teplých a studených nápojů.

Dospělým jsme rozdávali kalendáře a noviny Katky Konečné. Mezi rodiči probíhala vášnivá debata společně s poslancem Leo Luzarem a došlo také na podepisování  petice na zavedení dopravy v MHD pro děti do patnácti let zdarma.

Děti dostaly spousty sladkostí za účast v soutěžích . A to už nastal čas na to, aby mezi hrající si  děti přiběhla první čertice. Děti zbystřily pozornost,  protože tušily brzký příchod Mikuláše s andělem, kterého doprovázeli další dva čerti. Mikulášovi děti přednášely básničky nebo zazpívaly. Z obavy před rohatým doprovodem také slibovaly zlepšení ve škole, méně zlobení ale i pomoc při domácích pracích. Každé dítě dostalo balíček, ve kterém bylo ovoce, sladkosti a malá lékárnička, kterou věnovala  naše poslankyně EP Katka Konečná.

I tak je možno dělat nepolitickou politiku a oslovit občany. Nesobecky a přímo,  to nikoho neurazí a lidé oceňují dobre nápady a možnost poznat politiky i jinak než z médií.

Martin Mařák, předseda KM a místopředseda MěV KSČM Ostrava